Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žháři v noci ničili Prahu. Zapalovali auta i skůtry

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - V centru Prahy v noci řádili žháři, kteří založili v okolí náměstí Míru pět požárů. Přes včasný zásah hasičů z došlo k vážným škodám na majetku.

"Jednotka hasičů likvidovala v Londýnské ulici požár skútru Aprilia v plném rozsahu. Sálavé teplo poškodilo levý bok osobního automobilu Renault Megane," řekla tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy Pavlína Adamcová.

Hasiči přijali hlášení o požáru kolem jedné hodiny v noci 18. května 2016. Skútr byl přes jejich včasný zásah zcela zničen. Hasiči odhadují škodu na 65 tisíc korun. Škody na vedle stojícím autě, které poškodil žár z hořící skútru, odhadují hasiči na 10 tisíc korun. "Příčinou vzniku požáru bylo úmyslné zapálení."

Chvíli na to v blízké Šafaříkově ulici vzplál plastový kontejner. Poté, co hasiči tento malý požár zlikvidovali, žhář zapálil osobní auto v nedaleké Rumunské ulici. "Požár zadní části osobního automobilu Mazda 6 uhasili hasiči vysokotlakem. Vznikla škoda ve výši 30 tisíc. Včasným zásahem se požár nerozšířil na celý automobil. Příčinou vzniku požáru bylo úmyslné zapálení."

Žhářům však tři požáry za noc nestačily. Proto ještě zapálili malé požáry na obou koncích Londýnské ulice. Jednou zapálili plastový kontejner, podruhé plastovou popelnici. Hasičům likvidace požárů nečinila žádný problém. Škodu odhadují na 9 tisíc korun.

"Jednalo se o malé požáry s poměrně velkou škodou," řekla dále tisková mluvčí. "Případy mají místní i časovou souvislost. Nyní je šetří Policie České republiky."

Témata:  krimi žhářství Praha oheň

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy