Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piráti vítají možný vznik výboru pro eGovernment

Ivan Bartoš
Ivan Bartoš
Foto: Pirátská strana

Praha - V nové Sněmovně by mohl vzniknout výbor pro eGovernment. Předseda Pirátů Ivan Bartoš po odpoledním jednání s představiteli ANO řekl, že nechce být tlačen do pozice, že jeho strana rozumí právě jen této oblasti.

"Digitalizace je jedna z domén Pirátů, nikoliv však jediná," konstatoval Bartoš. Pokud by však výbor pro rozvoj digitalizace ve státní správě vznikl, projevili podle brněnského primátora a vyjednávače ANO Petra Vokřála (ANO) Piráti zájem o jeho vedení. Jako další priority zmínili bezpečnostní výbor, výbor pro veřejnou správu a výbor pro životní prostředí.

Na schůzce Pirátů a ANO se podle Bartoše debatovalo o Sněmovně a programu. "Bavili jsme se i o tom, jaké jsou požadavky jiných stran, protože třeba bezpečnostní výbor je velmi poptávaný," uvedl Bartoš.

Bartoš zdůraznil, že Piráti nechtějí s místy ve výborech "handlovat". Odmítl i to, že by strana rozuměla jen digitalizaci. "My operujeme v celém spektru lidského života, náš program pokrýval gesci jednotlivých ministerstev včetně dalšího ministerstva informatiky. Digitalizace je jedna z domén Pirátů, nikoliv však jediná," uvedl Bartoš.

Témata:  Česká pirátská strana Ivan Bartoš Hnutí ANO

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy