Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha musí zaplatit, milionová pokuta za opencard platí

Opencard
Opencard
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Brno/Praha - Nejvyšší správní soud (NSS) zamítl kasační stížnost Prahy a potvrdil milionovou pokutu za chyby v projektu opencard.

Stejně jako Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) vadila soudu smlouva se společností Haguess, kterou hlavní město bez výběrového řízení uzavřelo v roce 2012. ČTK to zjistila z webu NSS. Už loni platnost pokuty potvrdil Krajský soud v Brně. Pražský magistrát ještě neobdržel vyhotovení rozsudku, a proto jeho mluvčí nechtěl verdikt komentovat.

Praha uzavřela s firmou Haguess licenční smlouvu v roce 2006, o šest let později podepsala další, která na tu původní navazovala. Podle soudu magistrát přijetím licenčních podmínek vytvořil stav exkluzivity pro společnost HAGUESS, a.s.

"Nejvyšší správní soud nám bohužel doposud nezaslal písemný rozsudek. Bez předchozího seznámení se s rozsudkem nemohu verdikt soudu blíže komentovat. Karta Opencard je pro nás již minulostí. Městský soud v Praze minulý týden zamítl žalobu společnosti eMoneyServices, což jen potvrzuje, že se Praha s kartou Lítačka vydala správným směrem," uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Témata:  Praha Opencard EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy