Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výrobce drog vylekal výbuch, policisté ho chytili v tramvaji

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Při výbuchu a požáru v ostavském bytě se zranil muž (25), který vyráběl pervitin. Policisté ho vypátrali popáleného v tramvaji krátce po explozi.

Výbuch a následný požár byt zcela zničil. Škoda se podle hasičů pohybuje okolo 200.000 korun. Hasiči vyvedli z bytového domu devět lidí v dýchacích maskách. Jedna žena skončila v nemocnici kvůli šoku, který při evakuaci utrpěla.

"Mladý muž z bytu utekl a policistům tvrdil, že jede do nemocnice," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Policisté už obvinili tři osoby ve věku 25, 29, a 37. Popálený mladík je jedním z této trojice. Dohromady fungovali jako skupina. Nejstarší poskytl k výrobě drogy byt a podílel se na distribuci pervitinu. 29letá žena mu v tom pomáhala. Nejmladší měl na starost výrobu.

Všichni byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Nejmladší ještě z obecného ohrožení.

Témata:  krimi drogy požáry

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy