Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéfko TOP 09 chce být pražská exradní Štvánová

Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015)
Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Bývalá pražská radní Ludmila Štvánová ohlásila kandidaturu na post předsedkyně TOP 09. Členkou strany je od roku 2010.

Její členy chce sjednotit a získat zpět ztracené voliče, sdělila dnes ČTK. Volební sněm TOP 09 bude na konci listopadu, předsednickou funkci už nebude obhajovat Miroslav Kalousek. Spekuluje se naopak o europoslancích Jiřím Pospíšilovi nebo Luďku Niedermayerovi. TOP 09 získala ve sněmovních volbách jen 5,31 procenta hlasů, před čtyřmi roky to bylo 11,99 procenta.

"Jsem odhodlaná přivést TOP 09 do Strakovy akademie jako nejsilnější pravicovou stranu. Musíme hledět dopředu. Je nezbytně nutné vytvořit takový program, který osloví širší spektrum liberálně konzervativních voličů, demokratů, hrdých Čechů, silně proevropsky orientovaných," uvedla Štvánová.

Podle ní je nutné se začít připravovat na další volby, příští rok budou komunální i senátní. "A není vyloučeno, že budou i předčasné volby parlamentní," podotkla Štvánová. Podle ní musí TOP 09 ukázat, že umí a chce být úspěšná na všech úrovních politiky. "Chci vybudovat kolem sebe silný tým lidí aspirujících na budoucí ministry. Ve svém okolí cítím pro můj plán podporu," dodala.

Témata:  TOP 09

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy