Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na přechodu v Prostějove srazil řidič dvě děti

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Prostějov - Na přechodu pro chodce v Prostějově dnes srazilo auto dvě malé děti. Skončily na jednotce intenzivní péče v olomoucké nemocnici.

Nehoda se stala krátce před osmou hodinou ráno přímo před očima matky dětí v Prostějově, na křižovatce ulic Olomoucká a Vápenice.

Matku v tu chvíli stála s kočárkem na chodníku, zatímco děti se rozhodly přejít přes přechod. "Řidič osobního vozidla Škoda Octavia s největší pravděpodobností obě děti, vzhledem k jejich vzrůstu, přehlédl a narazil do nich," uvedla policejní mluvčí Miloše Zajícová.

"Děti ve věku 3 a 5 let po srážce s vozem neměly viditelná zranění, ale byly převezeny do Fakultní nemocnice Olomouc na oddělení urgentního příjmu," potvrdil mluvčí záchranářů Pavel Vysloužil. Redakci TV Nova se podařilo zjistit, že obě děti skončily na jednotce intenzivní péče. Jejich aktuální zdravotní stav ale nemocnice s ohledem na ochranu osobních údajů a věk dětí nechtěla komentovat.

Třicetiletý řidič se podrobil i zkoušce na alkohol - byla negativní. Škoda na autě je asi dva tisíce korun.

Témata:  dopravní nehody Prostějov

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy