Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž z Prahy nezvládl rozchod, pokusil se zavraždit expřítelkyni paralyzérem

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Muž z Prahy se pokusil zavraždit svou bývalou přítelkyni. Nemohl se prý vyrovnat s tím, že se s ním rozešla.

Počkal si na ni s paralyzérem v jejím bytě, kde si přichystal různé předměty k jejímu usmrcení. Žena se mu však ubránila. Tvrdí to obžaloba, kterou má ČTK k dispozici a kterou začne v polovině listopadu projednávat pražský městský soud. Útočníkovi hrozí až 20 let vězení.

Obžalovaný se do bytu své expřítelkyně dostal letos v noci na 8. března, a to údajně tak, že si potají zhotovil kopii klíče. Podle státního zastupitelství tam přišel s úmyslem vraždit. "Na kuchyňskou linku si připravil potravinářskou fólii, plnou neotevřenou láhev vodky, trychtýř, červenou ponožku a pásku přes oči na spaní," popsala obžaloba.

Na ženu, která se vrátila z práce domů v půl druhé ráno, čekal maskovaný kuklou v pokoji, kde vyšrouboval žárovku. Když se pokusila rozsvítit světlo, vrhl se na ni zpoza skříně a údajně jí na hrudník několikrát přiložil zapnutý elektrický paralyzér. V pouštění proudu do jejího těla pokračoval i poté, co se svalila na zem. Způsobil jí tak deset popálenin i na obličeji a krku.

Žena se bránila křikem a údery rukou. Útočníkovi při potyčce spadla kukla, takže v něm obyvatelka bytu poznala svého bývalého přítele. Ten poté ataku zanechal, vyzval ji, ať se podívá, co si na ni připravil v kuchyni, a odešel.

Témata:  vražda krimi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy