reklama

Nájemní smlouva na dobu neurčitou se soukromou firmou byla podepsána loni v červenci. Společnost se zavázala, že do hotelu investuje 1,8 milionu korun a složí jistinu 150 tisíc.

I tak je ale podle serveru iRozhlas suma, za jakou moderní zařízení pronajala ještě dosluhující krajská vláda hejtmana Miloše Petery z ČSSD, řádově nižší, než je v podobných případech běžné.

Hejtmanství se hájí tím, že ve výběrovém řízení nikdo jiný o pronájem hotelu zájem neměl. "Při druhém pokusu byla snížena předpokládaná minimální hodnota nájmu. Současně se uchazeč musel zavázat, že do předmětu nájmu bude investovat v minimální hodnotě 1,8 milionu korun. Oznámení o veřejné zakázce jsme zveřejnili v denním tisku. Přihlásila se pouze společnost Autosport Promotion. Na základě toho Rada Středočeského kraje schválila výběr uchazeče a schválila uzavření nájemní smlouvy," řekla Helena Frintová z krajského úřadu.

Kraj zároveň u firmy objednal údržbu zeleně a objektů v areálu Vrchbělá, součástí je i odstraňování sněhu, elektrikářské, zámečnické, zednické a instalatérské práce nebo čištění ploch od odpadků. Za to společnost od kraje dostane 2,4 milionu korun.

Za vybudování areálu Středočeský kraj zaplatil 272 milionů korun, z toho 75 milionů korun pokryla evropská dotace.