Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemanovi v pátek mu vyjde druhý díl rozhovorů, prezidentskou kampaň prý vést nepotřebuje

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: www.ct24.cz

Praha - Od pátku bude k dostání druhý díl sebraných rozhovorů současné hlavy státu Miloše Zemana. Ten opakovaně řekl, že za své znovuzvolení kampaň nevede. Kniha ale vyjde po skončení termínu pro podávání kandidatury na prezidenta, a tedy v době prezidentské volební kampaně.

Kniha s názvem Dokážeme si vládnout sami vychází tento pátek. Stejně jako první díl vydaný loni v září obsahuje rozhovory, které se Zemanem vedl Radim Panenka, doplněné o komentáře prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka a snímky hradní fotografky Hany Brožkové.

Zeman tvrdí, že kampaň nevede. Už dříve se přitom objevily ve schránkách občanů letáky s podobiznou prezidenta a s popisem milníků v jeho politické kariéře. Podle Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran by se rozeslání letáků mělo započítávat do limitu, který zákon stanovuje pro kampaň na prezidentské volby.

Úřad letos označil Babišovu knihu O čem sním, když náhodou spím za součást volební kampaně. Hnutí ANO muselo náklady na vydání knihy poté zahrnout do limitu celkových nákladů na svou kampaň. Babiš později uvedl, že kvůli tomu bylo nutné omezit i počet billboardů.

Témata:  Miloš Zeman prezident ČR prezidentská kampaň

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy