Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič z Kroměřížska dostal podmínku. Po požití alkoholu chtěl spáchat sebevraždu

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Kroměříž - Muž loni v říjnu po požití alkoholu vyjel v sebevražedném úmyslu se svým vozem z vedlejší silnice na hlavní, kde se úmyslně střetl s projíždějícím autem. Okresní soud v Kroměříži mu dnes udělil tříletý podmíněný trest se zkušební dobou pěti let. Rozsudek je pravomocný.

Soud uznal Jakuba Šišku (29) z Břestu na Kroměřížsku vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci. Řidič vozu, do kterého Šiška naboural, jen shodou náhod vyvázl bez zranění.

Kromě podmíněného trestu má Šiška i desetiletý trest zákazu řízení motorových vozidel, nesmí také pít alkohol. Senát mu navíc nařídil ochranné ambulantní protialkoholní léčení.

"Soud velmi silně koketoval s možností uložení trestu nepodmíněného," uvedl předseda senátu Karel Rašín. Zákaz konzumace alkoholu a dlouholetý zákaz řízení jsou podle něj kompenzací za to, že muž nemusí do vězení.

Témata:  řidiči dopravní nehody soudy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy