Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Média fandí Topolánkovi? Je to vítaná alternativa k vulgárnímu Zemanovi, píše tisk

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Foto: Korzo

Praha - České deníky dnes komentují prezidentskou kandidaturu bývalého premiéra a někdejšího předsedy ODS Mirka Topolánka. Podle nich se jako jediný z adeptů může se současnou hlavou státu Milošem Zemanem měřit v politických zkušenostech.

Pro hodně lidí, kteří si v roli hlavy státu už nedokážou znovu představit nynějšího prezidenta, bude bývalý předseda ODS vítanou alternativou, píše E15. Je to zkušený politik, který uspěl na domácí i evropské scéně, a je také dostatečně razantní. "Byl by dobrou protiváhou Babišovi - pokud by získal prezidentský post a pokud se šéf ANO skutečně stane na nějakou delší dobu premiérem," míní komentátor.

Bitva o Hrad se podle komentáře Mladé fronty Dnes zatím podobala konkurzu na post ředitele venkovské pětitřídky. Silná Topolánkova osobnost dodá bitvě o Hrad váhu důležitého politického střetu. V úvodu autor komentáře ironicky srovnává Topolánka se Zemanem: "Máte už dost vulgarit Miloše Zemana, jeho arogance, nevyzpytatelnosti, napojení na divné byznysové kruhy i pochybných kamarádů? Pak je tu pro vás záchrana: jeho věrná kopie, ovšem s lepšíma nohama. Mirek Topolánek."

Topolánek nebude v prezidentské soutěži žádné béčko, vysloveným favoritem není, ale může se soutěží pořádně zamíchat, píšou Hospodářské noviny (HN). Celkově by se Topolánek mohl dostat hodně vysoko nad 15 procent hlasů, což ho může poslat do druhého kola. "Tam by to ovšem měl zatraceně těžké, zejména za předpokladu, že na něj bude čekat Miloš Zeman," míní komentátor. V televizní debatě by současné hlavě státu stačilo opakovat hesla "toskánská aféra" či "Dalíkova vila".

Také komentátor Práva míní, že by se Topolánek mohl dostat do druhého kola a v něm by dost možná dopadl jako Karel Schwarzenberg.

Lidové noviny, podle nichž je Topolánek silným politickým kandidátem, si kladou otázku, zda šéf Teplárenského sdružení kandiduje v souhře s Hradem. "Spolupráce Topolánka se Zemanem byla hluboká, ačkoli se na to zapomíná: z jejich souhry vyrostla jak Topolánkova, tak Nečasova vláda," připomíná komentátor.

Témata:  Mirek Topolánek Miloš Zeman prezident ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy