reklama

Bývalého ředitele zařízení Vladimíra Dbalého se aktuální návrh netýká - policisté ho stíhají zvlášť, protože jeho údajné zdravotní problémy podle nich brzdily vyšetřování. K samostatnému řízení policie vyloučila i zbývajícího pátého obviněného.

"Policejní orgán mi dnešního dne předložil návrh na podání obžaloby na tři fyzické osoby. Trestní stíhání dvou dalších obviněných fyzických osob bylo policejním orgánem dříve vyloučeno k samostatnému projednání, neboť tyto osoby nejsou aktuálně způsobilé seznámit se s výsledky vyšetřování," napsal bez dalších podrobností dozorující státní zástupce Zdeněk Matula.

Protikorupční policisté obvinili loni v únoru pět lidí, z toho tři včetně Dbalého patřili k zaměstnancům nemocnice, zbylí dva byli zástupci dodavatelů. Kriminalisté kladou pětici za vinu uzavírání smluv nevýhodných pro nemocnici a způsobení škody přes deset milionů korun. Obviněné stíhají za přijetí úplatku, podplácení a za porušení povinnosti při správě cizího majetku.

S tím, že byl později vyčleněn k samostatnému vyšetřování, Dbalý nesouhlasil a podal si stížnost. Státní zástupce mu však nevyhověl, a to kvůli rychlejšímu postupu trestního řízení.