Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Se Zemanem do Ruska poletí 120 podnikatelů

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezidenta Miloše Zemana při blížící se návštěvě Ruska doprovodí zástupci více než 120 českých firem. Delegaci hlavy státu a zástupce podnikatelů na východ dopraví tři letadla.

Využity budou dva české armádní speciály a jedno pronajaté letadlo. ČTK to dnes sdělila mluvčí Svazu průmyslu a obchodu Eva Veličková. Půjde podle ní o největší podnikatelskou misi za 25 let. Zeman v Rusku navštíví Soči, Moskvu a pravděpodobně Jekatěrinburg, podnikatelé pojedou jen do hlavního města a Jekatěrinburgu.

"Zájem o misi do Ruska je velký a dá se předpokládat, že počet firem, které se na misi hlásí, ještě mírně vzroste. K dnešnímu dni evidujeme 124 účastníků," poznamenala Veličková. Je to podle ní největší mise za 25 let, kdy se Svaz průmyslu a dopravy organizováním podnikatelských cest zabývá.

Podnikatelská mise je naplánována od 21. do 24. listopadu. První den se setkají se Zemanem, který do Ruska pravděpodobně odletí dřív. Poté se v Moskvě uskuteční velké byznysové fórum, kterého se zúčastní i český prezident. Delegaci za Svaz průmyslu a dopravy povede jeho prezident Jaroslav Hanák, na organizaci cesty se podílí také Hospodářská komora a Komora SNS.

Témata:  Miloš Zeman Rusko podnikatelé

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy