Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po 22 letech byl v USA dopaden Čech obžalovaný za zmanipulování Binga

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Po 22 letech byl dopaden Pavel Fantyš odsouzený za zmanipulování televizní hry Bingo. Interpol ho vypátral koncem července ve Spojených státech. V srpnu byl převezen do Česka, kde hned požádal o nové projednání svého případu.

Sedmičlenná skupina v čele s Fantyšem podle dřívějších verdiktů upravila počítačový program na losování tiketů ve hře Bingo na televizi Nova. Místo náhodně tažených losů pak byly několikrát losovány tikety předem vybrané. Losy si Fantyš předem zakoupil a s pomocí sítě distributorů sháněl s příslibem provize fiktivní výherce.

Fantyš uprchl do ciziny již koncem roku 1995, později byl odsouzen k pěti letům vězení. Soud nyní kauzu znovu projedná. "Městský soud v Praze usnesením z 12. září letošního roku návrhu obviněného vyhověl, a zrušil uvedené odsuzující rozsudky," řekla serveru Aktuálně.cz mluvčí soudu Markéta Puci.

Soudy se případem zabývaly skoro deset let a v roce 2006 vynesl pražský vrchní soud pravomocné rozsudky. Kvůli nynějšímu rozhodnutí městského soudu o novém projednání kauzy, se na Fantyše teď musí pohlížet jako na obžalovaného, ne odsouzeného.

Témata:  soudy TV Nova podvod

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy