Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podnikatel Boštík nebude už kandidovat na prezidenta. Trápí ho zdravotní stav

Pražský Hrad
Pražský Hrad
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Vysoké Mýto - Podnikatel Vladimír Boštík odstoupil z kandidatury na prezidenta republiky. Příčinou jsou zdravotní důvody, chce to zkusit opět za pět let.

Boštík tvrdí, že se mu povedlo shromáždit přes 72.000 podpisů. Přihlášku ke kandidatuře ani podepsané archy ministerstvu vnitra nepředložil. Domnívá se, že podpisy bude moci využít i před prezidentskými volbami za pět let.

V poslední době Boštík podstoupil operaci oka v celkové narkóze a od té doby má potíže s chůzí. "Odstoupil jsem ze zdravotních důvodů, protože nejsem schopen chůze delší než 20, 30 metrů. Vyčerpávají mne moje bolesti a tím pádem nejsme schopen vést volební kampaň," uvedl podnikatel.

Boštík v roce 1990 založil firmu provozující autodopravu a zemní práce, v roce 2004 na sebe podal návrh na konkurz. Nyní podniká jako živnostník v autodopravě. Z minulosti mu stále zbývá splatit téměř šest milionů korun dluhů. V srpnu uvedl, že byl před časem nepravomocně odsouzen za krádež nafty, ČTK dnes řekl že odvolací soud rozsudek zrušil a vrátil soudu prvního stupně. V roce 2013 neúspěšně kandidoval do Sněmovny za Okamurův Úsvit přímé demokracie.

Témata:  EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:02

Slovenská policie obvinila atentátníka Juraje Cintulu, hrozí mu doživotí

Slovenská policie obvinila atentátníka Juraje Cintulu z úkladné vraždy z pomsty na chráněné osobě ve stadiu pokusu. Podle Denníku N mu hrozí 25 let až doživotí. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.