Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O Paroubka nikdo nemá zájem, jeho návrat nebude řešit ani středočeská organizace

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Středočeská ČSSD se nyní nebude zabývat případným návratem expremiéra Jiřího Paroubka. Důvodem je zamítavý postoj sociálních demokratů v Praze 5, jejichž souhlas bývalý šéf strany potřeboval.

Podle stanov ČSSD musí s návratem do strany souhlasit místní organizace, kde byl politik dříve členem. V Cerhenicích na Kolínsku, kde si Paroubek podal přihlášku, s jeho návratem souhlasili, stejně jako krajský výkonný výbor pražské ČSSD. Obvodní výkonný výbor ČSSD Prahy 5 ale Paroubkovo znovupřijetí nepodpořil.

Záležitostí se měla zabývat ještě středočeská organizace ČSSD, podle jejího místropředsedy Miloše Petery to ale vzhledem k rozhodnutí straníků v Praze 5 už nebude nutné. "Myslím si, že se ta věc zatím zastavuje," uvedl.

Z ČSSD Paroubek vystoupil v říjnu 2011 a založil stranu Národní socialisté - levice 21. století (LEV 21), která ve volbách neuspěla. Z politiky Paroubek odešel v roce 2014, když skončil v čele LEV 21.

Paroubek vstoupil do obnovené ČSSD v roce 1989. V roce 1993 neúspěšně kandidoval na předsedu proti Miloši Zemanovi. Do nejvyšší politiky naplno vstoupil v dubnu 2005, kdy se stal premiérem a poté i předsedou strany.

Témata:  Jiří Paroubek Sociální demokracie (SOCDEM) Miloš Petera

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy