Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Manželé se dopustili loupežné vraždy, plánovali i další zabíjení

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hradec Králové - Manželský pár ze Semilska obviněný z loupežné vraždy muže, jehož tělo bylo nalezeno 14. srpna na poli u Lázní Bělohrad, má na svědomí zřejmě další zločiny. Policisté se o tom dozvěděli nedávno od jednoho poškozeného. V případě odsouzení dvojici hrozí až výjimečný trest.

Loni se manželé pokusili zabít muže, který se předtím nechal pojistit pro případ úmrtí. "Obvinění se z důvodu získání majetkového prospěchu v rámci pojistného plnění měli v roce 2016 pokusit ve dvou případech usmrtit třicetiletého muže. Své činy chtěli maskovat jako dopravní nehodu," uvedl mluvčí hradeckého krajského policejního ředitelství Jan Čížkovský.

Kriminalisté zjistili, že manželé měli komplice, který prý o plánu věděl. "Ve spolupráci s dvaačtyřicetiletým mužem zařídili, aby se poškozený pojistil pro případ úmrtí, a pokud by se mu něco stalo, tak by z toho měli finanční prospěch," uvedl Čížkovský. Podle policie muž, který je obviněný také z pokusu o vraždu, nebyl přímo na místech činu.

Třicetiletý muž, kterého manželé chtěli podle policie zabít, při obou pokusech o vraždu neutrpěl závažná zranění. Kriminalistům se svěřil, až když manželé byli ve vazbě. "Měl z nich obavy. Proto o skutečném průběhu obou nehod promluvil až ve chvíli, kdy byli manželé zadrženi a putovali do vazební věznice. Jeden z obviněných se k činům doznal," uvedl Čížkovský.

Manželský pár podle policie padesátiletého muže z Prahy zastřelil a po jeho zavraždění mu ukradli několik desítek tisíc korun. Kriminalistům řekli, že vraždili kvůli tíživé finanční situaci v rodině. O své oběti manželé podle kriminalistů věděli, že muž jako sběratel bude mít zájem o fiktivně nabídnuté věci a bude mít u sebe peníze. Proto jej pod záminkou prodeje věcí vylákali do svého auta. Čin se stal v autě za jízdy poblíž místa, kde se později našlo tělo, řídil muž, střílela žena. Mrtvolu našel svědek v kukuřičném poli v místní části Nad Remízkem v lokalitě Horní Nová Ves.

Témata:  vražda krimi pokus o vraždu

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy