reklama

"Chlubila se, že je do toho (do kauzy Nečesaný) zainteresovaná, myslela si, že za výpověď ve prospěch pana Nečesaného dostane peníze od Nečesaných," uvedla svědkyně. Podle ní se chlubila poměrem s kriminalistou.

Jana T. minulý týden soudu řekla, že se jí Jušta svěřil, že je Nečesaný nevinný a policie manipulovala s důkazy v jeho neprospěch. Soud vyslechl i Juštu, který poměr s Janou T. potvrdil, ale její výpověď odmítl jako zmanipulovanou. Tvrdil, že rodina obžalovaného jí zaplatila, aby vypovídala tak, jak vypovídá.

"Zeptala jsem se jí (Jany T.), jestli je to pravda s tím manipulováním stop. Nevím, o co přesně šlo, asi o nějaké pachové stopy. Měl s nimi manipulovat pan Jušta v neprospěch pana Nečesaného. Netuším, proč to měl dělat. Vyplynulo to z toho, co říkala. Z toho, co mi řekla, jsem měla pocit, že si to vymyslela," uvedla Kateřina U. Odmítla, že by ji někdo k dnešní výpovědi navedl.

Útok v hořickém kadeřnictví se stal v únoru 2013 těsně před koncem pracovní doby. Pachatel kadeřnici nejméně šestkrát udeřil do hlavy polenem a z peněženky jí ukradl 10.000 korun. Nečesaný, který tehdy studoval poslední ročník střední školy, přiznává, že v kadeřnictví byl. Prý se chtěl nechat ostříhat, kadeřnice ale již zavírala, a proto odešel. Tvrdí, že ženu musel někdo napadnout až po jeho odchodu.

Původní senát hradeckého krajského soudu s předsedou Jiřím Vackem poslal Nečesaného v lednu 2014 na 16 let do vězení, Vrchní soud v Praze rozhodnutí zrušil. Vacek napodruhé znovu uložil šestnáctiletý trest, vrchní soud pak verdikt o tři roky zmírnil. Nejvyšší soud v květnu 2015 rozsudky zrušil a propustil Nečesaného z vězení. Krajský soud Nečesaného v dubnu 2016 znovu uznal vinným a uložil mu 13 let vězení, odvolací vrchní soud pak rozsudek potvrdil. Následovalo úspěšné dovolání, v prosinci 2016 Nejvyšší soud trest Nečesanému opět přerušil a následně bylo oznámeno, že předchozí rozsudek zrušil.