Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž chtěl shodit seniora do lomu, policie zasáhla na poslední chvíli

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Kriminalisté v Brně řeší zvlášť závažný pokus o vraždu, muž chtěl podle policie shodit seniora ze srázu lomu. Obviněný z pokusu o vraždu je muž (27), z účastenství na pokusu žena (37). Hrozí jim až výjimečný trest, soud je poslal do vazby.

Oznámení o potyčce dvou lidí v lomu Hády policie řešila 4. listopadu, podle svědků se agresor snažil svou oběť shodit ze skály. Hlídky, které na místo dorazily, našly Brňana (70) viset asi metr pod hranou srázu, byli u něj další dva svědci. Jeden z policistů se k muži spustil na provaze se smyčkou kolem hrudi, následně ho i s mužem vytáhli nahoru.

"Z pokusu o vraždu podezřelý muž poškozeného vylákal na místo pod záminkou možného obchodu s nemovitostmi. Když se při obhlídce pozemků přiblížili ke srázu, tak ho shodil dolů," uvedl kriminalista Antonín Hrdlička. Motiv je podle něj zatím v šetření.

Policie vyzývá další možné svědky, kteří se v daný den u lomu či na přístupových cestách mohli pohybovat zhruba od 15:45 do 17:30, aby se přihlásili na linku 158.

Témata:  krimi pokus o vraždu Brno

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy