Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piráti se dohodli s ANO, povedou výbory pro veřejnou správu a životní prostředí

Ivan Bartoš je český politický aktivista a od října 2009, s přestávkou mezi červnem a zářím 2013, předseda České pirátské strany. Autor: Jori Bertel
Ivan Bartoš je český politický aktivista a od října 2009, s přestávkou mezi červnem a zářím 2013, předseda České pirátské strany. Autor: Jori Bertel
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Piráti zřejmě ve Sněmovně povedou výbor pro veřejnou správu a výbor pro životní prostředí. Už o víkendu do čela výborů nominovali svého předsedu Ivana Bartoše a poslankyni Danu Balcarovou.

Na přidělení výborů se dnes Piráti dohodli na schůzce se zástupci hnutí ANO. "Pokud se počet výborů bude měnit, budeme usilovat i o třetí výbor, a to kontrolní výbor," uvedl po jednání Ivan Bartoš. Do jeho čela doporučí Piráti Lukáše Černohorského.

Piráti dnes hnutí ANO představili návrh, podle kterého by výbory měli vést v případě vzniku menšinové vlády hnutí ANO pouze zástupci opozice. Stejně jako politici dalších stran ale vyjednávači vítězného hnutí ANO myšlenku neakceptovali.

Podle Bartoše místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek Piráty také informoval, že neuspořádá v pondělí zasedání zástupců všech stran zvolených do Sněmovny, jak o tom dříve uvažoval.

Témata:  Česká pirátská strana Ivan Bartoš Hnutí ANO

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy