Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pachatel, který napadl Kvitovou, stále uniká. Policie případ odkládá

Petra Kvitová
Petra Kvitová
Foto: Paul Zimmer / Srdjan Stevanovic **wwwwww.fedcup.com**

Olomouc - Policisté po 11 měsících odložili případ napadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě. Kriminalité dostali stovky podnětů od veřejnosti, přesto pachatel stále spravedlnosti uniká.

Kauzu policisté vyšetřovali jako zvlášť závažný zločin vydírání, za což pachateli hrozí pět až 12 let vězení. Podle vedoucího odboru obecné kriminality Jana Lisického pachatel zřejmě netušil, že útočí na tenisovou hvězdu.

Případ policisté odložili minulý týden. "Ani přes rozsáhlé šetření se do této chvíle osobu pachatele ustanovit nepodařilo. To, že věc odkládáme, neznamená, že bychom se touto věcí přestali zabývat. Na věci po celou dobu pracoval specializovaný tým, které ve své činnosti bude i nadále pokračovat. Pokud se nám podaří získat jakoukoliv informaci a pokud povede k ustanovení pachatele, bude neprodleně zahájeno trestní stíhání," řekl novinářům Lisický.

Šéf odboru v reakci na různé spekulace také uvedl, že skutek se určitě stal. "V té věci bylo provedeno velké množství znaleckých zkoumání, celá situace byla hodnocena experty a bylo jednoznačně prokázáno, že zranění, která poškozená utrpěla, si v žádném případě nemohla způsobit sama. Je zcela vyloučeno, že by v té věci nefiguroval žádný pachatel a věc by byla předstírána," doplnil Lisický.

Ve finále policisté podle Lisického dospěli ke dvěma vyšetřovacím verzím. Jaké to byly, odmítl uvést. Podle něj pachatel zřejmě nevěděl, že jde do bytu světoznámé tenistky. "Byla ve špatném čase na špatné místě. Pachatel zpočátku netušil, na koho útočí," dodal vedoucí odboru.

Přepadení se odehrálo 20. prosince, dvojnásobná wimbledonská vítězka při něm utrpěla vážné poranění ruky. Při potyčce pachatel Kvitovou pořezal na levé ruce, v které hráčka drží raketu. Ještě týž den večer tenistka absolvovala téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence trvala několik měsíců, Kvitová se vrátila na turnaje v květnu.

Kvitová při výslechu agresora podrobně popsala a policisté několik dní po incidentu zveřejnili jeho předběžnou podobu - šlo o muže ve věku do 35 let, vysokého asi 180 centimetrů, se světlou pletí, hnědýma očima a krátkými hnědými vlasy. Vypsána byla také odměna za informace vedoucí k jeho dopadení, která vyšplhala na půl milionu korun. K původním 100.000 korun, které začátkem ledna nabídl prostějovský klub, přidal muž, jenž nechtěl zveřejnit svou totožnost, ještě 400.000 korun.

Témata:  Petra Kvitova napadení Prostějov

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy