Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Topolánek a Langer provokují? Horáček je pořádně zkritizoval

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Foto: Reprofoto ČT

Praha – Jak jsme vás již informovali, mezi ty, kteří přispěli expremiérovi Mirku Topolánkovi na transparentní prezidentský účet, patří i bývalý ministr vnitra Ivan Langer. To ale kritizoval další prezidentský kandidát Michal Horáček.

Langer svému někdejšímu stranickému šéfovi poslal 50 tisíc korun. „Mirku, bez peněz do kampaně nelez!“ připsal k daru.

To hodně ostře na sociálních sítích okomentoval právě Horáček. „Ivan Langer, kterého si možná pamatujete jako 'Íčko', poslal peníze na kampaň Mirka Topolánka. Řekl k tomu: 'Dokáže vykonávat funkci způsobem, jakým si přejeme, aby byla vykonávána funkce prezidenta republiky jako hlavy ústavního systému',“ cituje Langera Horáček.

Netají se tím, že ho to znepokojuje. „A k tomu už nemůžu mlčet. Rozumím tomu tak, že politické mrtvoly vysílají jednoho zombie, aby tu pokračoval v tom, co tu společně předváděly v uplynulých 20 letech,“ rýpnul si do Topolánka.

Zároveň nabízí sebe jako tu lepší alternativu. „Právě proto nabízím svou transparentní kandidaturu - bez vazeb na politiky a bez financí lobistů a byznysmenů. Jako jediný. To je téma těchto voleb - buď banánová republika nebo hrdá země silných lidí,“ dodal Horáček.

Témata:  Michal Horáček Ivan Langer Mirek Topolánek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy