Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konvička se omlouvá Samkové. Co ho k tomu přimělo?

Martin Konvička
Martin Konvička
Foto: Reprofoto YouTube

Praha – Advokátka Klára Samková svým středečním vystoupením na semináři „Máme se bát islámu?", který se uskutečnil v prostorách Poslanecké sněmovny, vyvolala velký poprask. Někdo ale její slova velmi ocenil. Šéf Bloku proti islámu, který nedávno advokátku ze svých řad vyloučil, se jí za tento krok díky jejímu vystoupení omluvil.

Samková do BPI vstoupila poté, co byla vyloučena z Úsvitu. V březnu však byla vbyloučena také z Bloku. „Protože Blok doposud evidentně neinformoval o tom, že jsme byla z tohoto sdružení vyloučena, sděluji nyní všem, že jsem byla ke dni 11. 3. 2016 vyloučena pro jeho údajné poškozování na veřejnosti," napsala tehdy Samková na sociálních sítích.

Mluvčí BPI David Štěpán pak serveru Aktuálně,cz dodal, že advokátka měla spory také se šéfem skupiny Martinem Konvičkou. Toho Samková zastupovala, když byl obviněn z trestného činu podněcování nenávisti. Nakonec ji vyměnil, dělala prý totiž věci, které „nebyly košer", údajně třeba zveřejnila některé věci o kauze, které zveřejňovat neměla.

Jak se teď zdá, je válečná sekyra – alespoň z Konvičkovi strany – zakopána. Šéf BPI po vystoupení Samkové na semináři zveřejnil prohlášení, ve kterém se jí za vyloučení omlouvá. „Rozhodné vystoupení JUDr. Samkové v Poslanecké sněmovně ukázalo, že její postoj k islámské expanzi je autentický a upřímný. Je naprosto na místě, abych se jí omluvil za vyloučení z Bloku proti islámu, které jsem začátkem roku sám inicioval," uvádí Konvička.

„Snad pochopí, že celá ta nešťastná aféra byla výsledkem tlaků ze strany těch, kteří se už tehdy snažili zúžit manévrovací prostor Bloku a kteří dnes zakládají všelijaké trucprojekty v podobě Bloků proti islamizaci či islámismu. Nepřítelem přitom zůstává islám jako takový a každý, kdo je ochoten nazvat věci pravými jmény, je v řadách Bloku proti islámu vítán," dodal šéf BPI.

Témata:  Klara Samkova Martin Konvička Blok proti islámu

Aktuálně se děje

6. května 2024 8:50

Čínských výrobků je tu moc. Von der Leyenová chce s čínským prezidentem jednat o konkurenčním boji

Předsedkyně Evropské komise, Ursula von der Leyenová, prohlásila v pondělí, že při jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Paříži bude prosazovat spravedlivou konkurenci mezi EU a Čínou, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy