Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prezidentští kandidáti si nenechali 17. listopad ujít, řada z nich vystoupila na Národní třídě

Jiří Drahoš
Jiří Drahoš
Foto: Akademie věd ČR

Praha - Předvolební materiály všech prezidentských kandidátů, kteří o to projevili zájem, prezentuje dnes na Národní třídě stánek nazvaný Volíme hlavu státu.

Kandidáty pozvala iniciativa Volit je cool, příležitost pozdravit se na místě s příznivci využili například Pavel Fischer, Marek Hilšer, Michal Horáček, Jiří Hynek i Jiří Drahoš. Nedorazí prezident Miloš Zeman, který se dnes oficiálních oslav 17. listopadu neúčastní a podle mluvčího Jiřího Ovčáčka věnuje událostem roku 1989 tichou vzpomínku.

"Já jsem poděkoval organizátorům, ocenil nabídku, že tady můžeme prezentovat svoje materiály, letáky, placky, je to zcela korektní, tu možnost mají všichni kandidáti. Pan prezident toho zřejmě nevyužívá, ale to je jiná věc. Já jsem to uvítal," řekl ČTK Drahoš, kterého u nedalekého památníku 17. listopadu přivítali lidé ovacemi.

Předseda strany Rozumní Petr Hannig na svých propagačních materiálech radí voličům, aby byli hrdí, Hynek přišel s heslem Silný prezident pro těžké časy. Horáčkovy propagační materiály jsou nadepsané sloganem Silní lidé, hrdá země, Fischer se prezentuje jako "prezident slušnosti". Zájemci si mohou odnést i programy některých kandidátů či reklamní placky.

Další z kandidátů Mirek Topolánek dnes novinářům u pamětní desky 17. listopadu 1989 řekl, že spravedlnost je natolik klíčová, že stojí za to nést listopadový odkaz dál. Za nositele tohoto odkazu považuje například Václava Havla. "Je to člověk, který je v zahraniční vnímán víc pozitivně než u nás, byl to nejlepší exportní produkt, který jsme za posledních x dekád vyprodukovali," uvedl Topolánek, který se ve stánku prezentuje sloganem Jdu do toho srdcem!

Témata:  17. listopadu Jiří Drahoš Michal Horáček

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy