Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Václavském náměstí se koná Koncert pro budoucnost, na místě jsou tisíce lidí

Češi si připomínají 17. listopad
Češi si připomínají 17. listopad
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Na Václavském náměstí v Praze začal Koncert pro budoucnost, jehož pořadatelé chtějí připomenout významné okamžiky české historie a upozornit na současné problémy. Na úvod zahrál písničkář Vladimír Merta.

Na místě jsou tisíce lidí a další neustále přicházejí. Někteří mají české vlajky, jiní vyjadřují podporu Evropské unii a skupinka přítomných žádá možnost kouření v hospodách. Na akci vystoupí například Emma Smetana, Laco Déczi, Lenka Dusilová & Baromantika, kapela Zrní nebo Jaroslav Uhlíř. Mezi mluvčími budou Tomáš Sedláček, Petr Pithart, Daniel Kroupa, Mikuláš Kroupa nebo Karel Janeček.

Organizátoři pozvali také prezidentské kandidáty Marka Hilšera, Pavla Fischera a Jiřího Drahoše, kteří podle jejich názoru "nejvíce ztělesňují hodnoty 17. listopadu".

"Svoboda a demokracie jsou křehké květiny, o které musíme pečovat, aby nám neuhynuly. Koncertem pro budoucnost chceme hlasitě připomenout, že jsme zde a že si naši svobodu a demokracii nenecháme vzít," uvedl mluvčí Koncertu pro budoucnost Václav Němec.

Témata:  17. listopadu 17. listopadu 1989 17. listopadu 1939

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy