reklama

Podle jihočeských sociálních demokratů je dobrá kondice ČSSD cennější než vlastnictví sídla na atraktivní pražské adrese. ČTK to řekl předseda jihočeských sociálních demokratů Jiří Zimola. Za krajský výbor strany dnes prohlášení přečetl na zasedání ústředního výkonného výboru ČSSD v Hradci Králové Stanislav Mrvka.

"K naplnění všech předchozích bodů musíme chtít změnit sami sebe a stranu, jak jsme ji doposud znali. Jiné cesty není," stojí v prohlášení. Jihočeští sociální demokraté formulovali výzvu do deseti bodů.

Zimola uvedl, že v poctivost ČSSD veřejnost nevěří od doby, kdy bývalý předseda strany Stanislav Gross proklamoval hesla jako "Myslím to upřímně" nebo "Jsem sociální demokrat". Jihočeští sociální demokraté se domnívají, že tato rétorika ČSSD uškodila.

"Dokázali jsme se zpronevěřit našim slibům výměnou za posty ve vládě a koalici. Náš program musí být na prvním místě, proto nás přece lidé volí. Proto když řekneme, že nesouhlasíme s církevními restitucemi a bohatými finančními náhradami pro církve, musíme se pak skutečně pokusit je zastavit a neprodat je za vládu," uvedl.

Jihočeští sociální demokraté dále vyzývají stranu, aby se chovala maximálně skromně a tolerantně. Podle nich by se ČSSD například měla otevřeně stavět za partnerství homosexuálů. "Podporujme třeba i adopci dětí těmito páry," stojí v prohlášení.