reklama

Humplík se stal předsedou v listopadu 2013, o dva roky později pozici obhájil. Občanští demokraté budou volit předsedu Prahy na sněmu v úterý 28. listopadu.

"Po čtyřech letech a dvou volebních obdobích mám pocit, že jsem svůj úkol v čele ODS splnil. ODS je dnes v Praze stabilní, respektovaná strana, která je jasnou volbou pro inteligentní pravicové voliče," uvedl Humplík.

Při Humplíkově předsednictví musela pražská ODS řešit problémy s několika oblastními sdruženími. Zrušena a obnovena byla sdružení v Praze 10 nebo 11. Obě buňky čelily potížím z minulosti, kdy se v médiích objevovaly informace například o problematických veřejných zakázkách spojených s jejich tehdejšími členy.

Nové předsednictvo si v uplynulých týdnech zvolilo také pražské hnutí ANO. Novým předsedou se stal radní Prahy 11 Jan Říčař, který nahradil ministra Martina Stropnického. Nové vedení i předsedu budou v lednu volit pražští sociální demokraté. Nominován by mohl být náměstek primátorky a poslanec Petr Dolínek, jehož nominaci údajně podporuje ČSSD v Praze 6.