Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se rozpovídal před studenty: Srdeční vadu jsem léčil sexem a Bakalu by měli zavřít

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Hranice (Přerovsko) - Prezident Miloš Zeman dnes před studenty Střední průmyslové školy v Hranicích na Přerovsku opět kritizoval podnikatele Zdeňka Bakalu v souvislosti se situací v OKD. Na setkání se studenty při Zemanově návštěvě v Olomouckém kraji padly kromě dotazů na OKD i otázky na legalizaci marihuany či první prezidentův vztah s dívkou.

Zeman Bakalu kritizoval v souvislosti s dotazem na situaci v OKD. "Domnívám se, že je třeba zavřít Zdeňka Bakalu. Po Viktoru Koženém je to podle mého názoru největší podvodník v českém podnikání," uvedl Zeman.

Prezident své tvrzení ilustroval na propadající se ceně akcií OKD, respektive NWR. "Já jen čekám a doufám, že k tomu dojde, dokonce si myslím, že už k tomu došlo, až na Zdeňka Bakalu bude podáno trestní oznámení za vytunelování OKD. Po odchodu Viktora Koženého jsem se domníval, že tuneláři v České republice skončili a vidím, že tady bohužel minimálně jeden ještě zůstal," uvedl prezident. V přítomnosti stíhaného hejtmana Jiřího Rozbořila (ČSSD)v korupční kauze Zeman o den dříve vyzdvihoval presumpci neviny a kritizoval předčasné soudy politiků i novinářů.

Prezident však studenty dnes většinou bavil. Přiznal například, že svou první slečnu měl v 17 letech, kdy se léčil v lázních se srdeční vadou. "Tuto vadu jsem léčil sexuálním stykem," uvedl Zeman. Popisoval i své zkušenosti s marihuanou, kterou prý zkusil jednou před 40 lety. "Pustil jsem si k tomu dlouhohrající desku, ale marihuana na mě nezapůsobila ani negativně, ani pozitivně. Ani jsem nezvracel, ani jsem nebyl v rauši. Má manželka mi nedávno dala marihuanovou tresť, kterou jsem si mazal bolavý palec. Palec bolí dál," uvedl Zeman.

Studentům se svěřil, že chtěl být hajným a skončil na střední ekonomické škole, kde se naučil psát na stroji. Vzpomněl při tom, že vrcholem techniky bylo tehdy logaritmické pravítko. "Nedávejte se na politiku, dělejte radši něco užitečného," vzkázal studentům.

 

Témata:  Miloš Zeman Zdeněk Bakala Olomoucký kraj

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy