reklama

Skokan Jakub Janda si ve Sněmovně platově polepší. Pro rádi Impuls přiznal, že mu mandát poslance zaručí jistotu pravidelného měsíčního příjmu, kterou ve sportovním prostředí neměl. Poslanecký plat mu prý zvedne životní standard.

„Na měsíčním platu určitě. Ve sportu se pak berou také prémie za výsledky, které také nejsou malé. Jako poslanec mám stálý měsíční příjem, ve sportu to bylo nahodilé,“ prohlásil dnes již bývalý sportovec.

Jakub Janda byl do Sněmovny zvolen za ODS. Ve volbách ho vynesly do sněmovny hlasy voličů ze čtvrtého místa na kandidátce v Moravskoslezském kraji.

Včera si Janda poprvé vyzkoušel lavice ve Sněmovně a hned byl svědkem hádek sněmovních matadorů o počet členů mandátového a imunitního výboru. Janda prohlásil, že ho atmosféra jednání ve sněmovně vlastně ani nepřekvapila.

„Je to asi to, co jsem před pár lety sledoval v televizi. Takže nic nového. Toto se občas stává, nic se s tím nedá dělat a myslím si, že v tomto volebním období se s tím budeme setkávat častěji,“ uvedl rozhovoru Janda.