Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aktivista nabízel protibabišovské suvenýry, dostal pokutu 25 tisíc

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Aktivista, který nabízel letáky, plakáty, trička, samolepky s vyobrazeními a texty napadajícími podnikatelské i politické působení předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, dostal pokutu 25.000 korun. Udělil ji Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí.

Pokutu dostal aktivista vystupující pod jménem Oskar Fuchs (vlastním jménem Ondřej), na kterého jsou registrovány domény threeka a bojkot.shop. Přišel mu příkaz s rozhodnutím vinen ve věci, že má e-shop, který podle úřadu vypadá jako kampaň.

Skupina aktivistů AUVA ve svém prohlášení uvedla, že Fuchs není členem ani výrazným sympatizantem žádné strany, pouze mu prý vadí "neustálé utahování svobody, ničení podnikatelů a prosazování totalitních názorů".

"Oskar Fuchs byl u založení naší skupiny AUVA, která bojuje proti populistům a konfrontuje je. My, jako skupina AUVA, ve které již mimochodem Oskar Fuchs není, vnímáme toto rozhodnutí jako zneužití zákona, který měl dohlížet nad hospodařením politických stran, ale místo toho se zneužívá k umlčování aktivistů, kteří bojují za svobodu," uvedla skupina AUVA.

Témata:  Hnutí ANO Andrej Babiš volební kampaň

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy