Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tajemník SPD už nebude asistentem poslance Holíka. Xenofobní výroky s tím prý nesouvisí

Poslanecká sněmovna
Poslanecká sněmovna
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Tajemník hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Jaroslav Staník končí na postu asistenta poslance SPD Jaroslava Holíka. Důvodem prý nejsou Staníkovy nedávné xenofobní výroky.

Staník podle svědků před několika týdny v jednom z restauračních klubů Sněmovny v opilosti vyzýval k zabíjení menšin. "Vyzýval k tomu, aby se všichni homosexuálové, Romové a Židé stříleli už po narození," sdělil exposlanec Marek Černoch (zvolený za Úsvit).

"Řekl - vy jste ta ministryně Marxová-Engelsová, vy podporujete homosexuály," uvedla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). To potvrdil i bývalý poslanec Martin Lank (zvolený za Úsvit).

Staníkův odchod z asistentské funkce podle Holíka s chováním tajemníka hnutí ve Sněmovně nesouvisí. "Pan Staník je tajemníkem našeho hnutí, maká od rána do večera, neměl by na práci asistenta čas," řekl serveru Aktuálně.cz Holík.

Témata:  Svoboda a přímá demokracie Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky xenofobie

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy