Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brněnský soud neplánuje, že by o lobbistovi Janouškovi rozhodoval bezodkladně

Roman Janoušek
Roman Janoušek
Foto: FTV Prima

Brno - Krajský soud v Brně na vydání příkazu k eventuálnímu dodání Romana Janouška do výkonu trestu nemá žádné lhůty a neplánuje, že by ve věci jednal bezodkladně. Lobbista, který v roce 2012 podle soudu úmyslně srazil autem ženu v pražských Nuslích, měl do vězení po přerušeném trestu nastoupit do nedělní půlnoci.

Janoušek podal v minulém týdnu ke Krajskému soudu v Brně opakovanou žádost o přerušení výkonu trestu, k Městskému soudu v Praze žádost o upuštění od zbytku trestu. Obě bude řešit pražský soud.

"Budeme postupovat podle zákona, žádné lhůty pro vydání příkazu nemáme. Úkony ve věci nebudou činěny bezodkladně, další kroky ve věci budeme činit ve spolupráci s Městským soudem v Praze," uvedla mluvčí brněnského krajského soudu Eva Sigmundová. Je proto pravděpodobné, že soud počká, jak rozhodně pražský městský soud o Janouškově žádosti o upuštění od výkonu zbytku trestu.

Janoušek měl do vězení po přerušeném trestu nastoupit do nedělní půlnoci. Podle svého advokáta Lukáše Trojana tak neučinil ze zdravotních důvodů, nachází se prý v akutní lékařské péči. Lobbista v minulosti prodělal operaci hlavy a trest měl přerušený rovněž kvůli svému zdraví.

Lobbista dostal 4,5 roku odnětí svobody. Do vězení nastoupil v listopadu 2014 a zůstal v něm do března 2016, poté měl trest opakovaně přerušen.

Témata:  Roman Janoušek soudy Brno

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy