reklama

Opatření souvisí s tím, že ČSSZ může peníze určené na výplaty důchodů v roce 2018 čerpat až v úterý 2. ledna. Klienti, kteří dostávají důchody na účet vždy čtvrtý a šestý den v měsíci, obdrží lednovou splátku v řádném termínu.

V dalších měsících již bude ČSSZ zajišťovat výplatu důchodů běžným způsobem. Klienti, kteří dostávají důchody na účet vždy 4. a 6. den v měsíci již obdrží lednovou splátku v řádném termínu.

Důchody, které mají být vyplaceny v neděli 24. prosince na Štědrý den, budou vyplaceny v pátek 22. prosince. Důchody s termínem 22. prosince obdrží senioři o den dříve, tedy ve čtvrtek 21. prosince.

Důchody vyplácí ČSSZ buď bezhotovostním převodem na bankovní účet klienta, nebo v hotovosti prostřednictvím České pošty na adresu bydliště. Způsob výplaty si volí důchodce při podání žádosti o dávku, kdykoli později ale může požádat o změnu. Důchody se vyplácejí dopředu v pravidelných měsíčních lhůtách. Výplatními termíny jsou sudé dny od 2. do 24. dne v měsíci. V zařízeních sociálních služeb se důchody vyplácejí 15. den v měsíci.