Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exčlenovi kapely Ready Kirken hrozí vězení, zpronevěřil miliony

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Rychnov nad Kněžnou - Policie obvinila muže (39) z Borohrádku na Rychnovsku z milionových podvodů a zpronevěry. Podle informací ČTK jde o bývalého baskytaristu známé skupiny Ready Kirken Ondřeje Herolda. Policie ho letos zatkla v Irsku, hrozí mu až osm let vězení.

Muž od prosince 2012 do srpna 2015 na území Královéhradeckého a Pardubického kraje poškodil ve 13 případech sedm lidí. "Celková škoda, kterou podezřelý muž spáchal, dosahuje částky 7,5 milionu korun, 4,5 milionu korun za podvod a tři miliony korun za zpronevěru," uvedla mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Peníze od poškozených podle ní získával různými způsoby, například prodejem automobilů. "Auta podezřelý získával do pronájmu od jednatelů či zástupců autorizovaných prodejců, které přesvědčil o tom, že je bude používat jako reklamu svoji i jejich. Vozidla měl pronajatá na dobu určitou se smluvní podmínkou, že nesmí vozidlo pronajmout ani prodat. Během pronájmu tři z nich prodal za statisíce korun třetí osobě, aniž pronajímatelům cokoliv sdělil či uhradil," uvedla Kacálková.

V dalších případech údajně vypůjčená auta pouze ukázal a když zájemce uhradil požadované částky, podezřelý mu nabízené vozidlo nedodal ani mu peníze nevrátil.

Obviněný si také půjčoval peníze pod různými záminkami, počínaje zprostředkováním koupě elektroniky a konče prodejem ochranné známky hudební skupiny.

Policie po muži pátrala od 10. srpna 2015 jako po pohřešovaném, později na něho rychnovský okresní soud vydal zatykač a nakonec po něm pátral i Interpol. Policie jej zatkla až letos v říjnu v Irsku. Obviněný je ve Vazební věznici v Hradci Králové. Skupina se již dříve od něho distancovala.

Témata:  krimi podvod zpronevěra

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy