reklama

„Pánové Babiš, Filip a Okamura realizují společný politický program "TBJM"- Teraz, Boha jeho, my. Revanšisté Listopadové revoluce omdlévají blahem...“ komentoval vyjednávání o nové vládě Kalousek.

Andrej Babiš už potvrdil, že kandidátem na ministra vnitra je bývalý náměstek úřadu a někdejší šéf bezpečnosti strojírenských Vítkovic Lubomír Metnar. Média ale v souvislosti s jeho osobou upozornila, že byl donedávna členem hnutí Bezpečnost, odpovědnost, solidarita (BOS), které dává najevo příchylnost k Rusku, kritizuje Západ, Evropskou unii i údajnou agresivní politiku NATO.

To neuniklo ani Kalouskově pozornosti. „Nový ministr vnitra za ANO si jistě bude dobře rozumět s předsedou bezpečnostního výboru Kotenem za SPD. Mráz přichází...Z Kremlu,“ rýpnul si dnes již bývalý předseda TOP 09.

Narážel tak mimo jiné na poslance hnutí Svoboda a přímá demokracie SPD Radka Kotena, který bude stát v čele bezpečnostního výboru. Tomu zase některé média a kritici vyčítají, že v minulosti šířil dezinformace.

Na facebooku pak byl členem skupin podporujících referendum o vystoupení ČR z EU, skupiny označující islám za smrtelné zlo či fanouškem stránky nazvané Chceme pryč z NATO a EU - Rusko je náš opravdový přítel. Podle místopředsedy SPD Radima Fialy jeho hnutí Kotenovi doporučí, aby o prověrku požádal, pokud se stane šéfem výboru.