Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horáček v rámci kampaně uspořádá koncerty, chce přilákat voliče

Michal Horáček
Michal Horáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Michal Horáček v závěru předvolební kampaně pořádá 11 koncertů napříč republikou, na kterých budou návštěvníci s prezidentským kandidátem i besedovat. Vstupné bude podle jeho webových stránek zdarma.

Série "adventních" koncertů začíná v sobotu v Litvínově a skončí dva dny před volbami 10. ledna v Ostravě. Na koncertech budou vystupovat místní skupiny.

Horáček oznámil kandidaturu loni začátkem listopadu a od té doby navštívil bezmála 550 míst. Na kontaktní kampaň chce spoléhat i těsně před volbami. "I když přijde třeba 40 lidí, tak ti to řeknou ostatním," uvedl dnes v Praze na tiskové konferenci. Za další podstatnou věc považuje to, že se jasně vyjadřuje k aktuálnímu dění.

Poměrně kritický je zatím k debatám, kterých se účastní osm kandidátů, tedy všichni kromě prezidenta Miloše Zemana. "Nejsou to příliš debaty, ale spíš osm neusledovatelných monologů," řekl Horáček. Kandidáti podle něj téměř nemají prostor reagovat na ostatní.

Stejně tak podle něj není klíčová otázka, zda by na Hradě měly zůstat bezpečnostní kontroly a rámy, které tam nainstaloval Zeman. "Největší bezpečnostní riziko má kancelář hned vedle prezidenta a rámy vždy projde," konstatoval Horáček se zjevným odkazem na prezidentova hlavního poradce Martina Nejedlého.

Horáček příliš nebere ohledy na průzkumy, ve kterých kromě Zemana boduje většinou bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš. "Nevím, jestli jsem na třetím nebo sedmém místě, já jsem kandidát, který nabízí radikální nezávislost," uvedl Horáček.

Odmítá i to, že by existoval někdo jako Zemanův volič. "Existuje jen člověk, který dal v roce 2013 Miloši Zemanovi hlas. Lidi jsou otevření, teď je nová volba," konstatoval. Zeman podle něj mnohé zklamal nedůstojným vystupováním a řada lidí pochopila, že současná hlava státu jimi pohrdá.

Témata:  Michal Horáček prezidentská kampaň Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy