Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jeden zraněný voják z Libavy bude propuštěn, druhý je stále ve vážném stavu

Česká armáda
Česká armáda
Foto: Army.cz

Olomouc - Voják, kterého ve středu lehce zranila ve výcvikovém prostoru Libavá střelba z bojového vozidla pěchoty, bude dnes propuštěn z nemocnice. Stav druhého muže zůstává i nadále vážný.

"Jednoho ze zraněných mužů budeme dnes během dopoledne propouštět do domácí péče. Druhý zraněný zůstává v péči našich lékařů. Je stále v umělém spánku, na dýchacím přístroji a jeho stav je i nadále vážný," uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant, podle kterého muž má vážná poranění břicha, hrudníku a končetin.

Prezident a vrchní velitel armády Miloš Zeman ve čtvrtek při návštěvě Města Libavá řekl, že výstřel z bojového vozidla zranil tři vojáky. Armáda trvá na dvou zraněných desátnících ze 71. mechanizovaného praporu Hranice.

"K incidentu došlo při nočních střelbách s tím, že jeden vůz vystřelil, zřejmě omylem, na druhý vedle jedoucí vůz. Takže to byla střelba z blízké vzdálenosti, a proto měla také ty následky, které měla," uvedl Zeman.

Témata:  Armáda České Republiky Miloš Zeman Vojenský újezd Libavá

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy