Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Anketa ukázala, jak to je se zkušeností Čechů s prostitucí. Výsledky překvapily

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Agentura STEM/MARK tentokrát ve svém průzkumu zjišťovala, jaké zkušenosti mají Češi s placeným sexem. Internetové ankety se zúčastnilo 510 osob ve věku od 18 do 65 let.

Zkušenost se sexem za peníze mělo 15 procent dotázaných mužů a jedno procento žen. O této službě uvažovalo 38 procent mužů bez podobné zkušenosti a devět procent žen. Důvodem, proč to nevyzkoušeli, byl krom studu i strach z pohlavní nemoci.

Dvě třetiny dotázaných míní, že placený sex je pro zákazníky atraktivní kvůli nedostatku sexu a potřebě vyzkoušet něco nového. Cena za hodinu se podle 37 procent lidí platí 500 až 1000 korunami. Lidé, kteří takovou zkušenost mají, ale uvádějí spíše částku 1000 až 2000 korun a vyšší.

Pokud by se role otočily, za méně než deset milionů korun by "se neprodalo" 22 procent žen, většina (52 procent) jich však stojí za svojí zásadovou neprodejností. O "neslušném návrhu" by neuvažovali dva z pěti mužů, třetina by si nechala zaplatit do 100.000 korun.

S prostitucí je spojována zejména Praha (63 procent). Dalším velkým městům Ostravě a Brnu konkurují příhraniční obce Dubí, Cheb a Teplice. Státům spojovaným s placeným sexem vévodí Thajsko (48 procent).

Témata:  průzkumy Češi prostituce

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy