Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se v Lánech setkal s kandidátkami na ministryně Němcovou a Dostálovou

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes přijal na zámku v Lánech kandidátku na ministryni práce Jaroslavu Němcovou (ANO). Krátce po ní přijela poslankyně ANO Klára Dostálová, která má vést ministerstvo pro místní rozvoj.

Němcová je středočeskou radní pro zdravotnictví. V této souvislosti nedávno uvedla, že pokud se stane ministryní, funkce v krajské radě se vzdá. O tom, zda složí i zastupitelský mandát, se ještě poradí.

Dostálová je náměstkyní na ministerstvu pro místní rozvoj. O tom, že by se mohla stát ministryní pro místní rozvoj, se spekulovalo už na podzim 2014, když tehdejší šéfka resortu Věra Jourová odešla do Evropské komise. Nakonec hnutí ANO do této funkce nominovalo Šlechtovou, která je nyní adeptkou na ministryni obrany.

Zeman už dříve avizoval, že vládu jmenuje poté, co se setká se všemi novými kandidáty na vládní posty. S pokračujícími ministry Richardem Brabcem, Robertem Pelikánem, Danem Ťokem, Martinem Stropnickým a Karlou Šlechtovou se nesejde, což zdůvodnil tím, že kvůli dřívějšímu termínu jmenování vlády na to není čas, navíc je všechny zná a je s jejich prací spokojen.

Témata:  Miloš Zeman vláda Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy