Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD prohrála další soud. Musí se omluvit Johnovi

Radek John
Radek John
Foto: TV Barrandov

Praha - ČSSD prohrála další soud, musí se omluvit bývalému předsedovi Věcí veřejných Radkovi Johnovi za to, že ho označila za tuneláře. John na stranu podal žalobu, v jeho prospěch pak rozhodl městský soud v Praze.

Sociální demokracie se musí omluvit za výroky z kampaně před volbami v roce 2010, kde politická strana Johna spojovala s tunelováním Všeobecné zdravotní pojišťovny a Lesů ČR. ČSSD tehdy vedl Jiří Paroubek.

John se stal terčem kritiky kvůli působení ve společnosti Ora print. Společnost byla spojována s údajně netransparentní téměř čtyřmilionovou zakázkou na výrobu audiovizuální zvěřinové kuchařky pro státní podnik Lesy ČR.

Ora print také vyráběla časopis pro Všeobecnou zdravotní pojišťovnu, který byl podle auditu předražený. John obvinění na svou adresu odmítal.

Samotný rozsudek zatím není pravomocný, tudíž se lze proti němu odvolat, jak informoval server Aktuálně.cz. 

Témata:  Radek John Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy