Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se znovu pustil do Drahoše: Zmínky o ovlivňování voleb jsou trestným činem

Prezident Zeman vystoupil na 4. konferenci SPD, po jeho boku tak můžeme vidět Radima Fialu, Tomia Okamuru nebo Miloslava Roznera
Prezident Zeman vystoupil na 4. konferenci SPD, po jeho boku tak můžeme vidět Radima Fialu, Tomia Okamuru nebo Miloslava Roznera
Foto: Facebook

Praha - Kandidát na Hrad Jiří Drahoš minulý týden vyjádřil obavu z ovlivňování českých voleb zahraničními tajnými službami prostřednictvím dezinformací. K této záležitosti se dnes vyjádřil prezident Miloš Zeman, podle něj jde o trestný čin šíření poplašné zprávy.

Zeman Drahoše výslovně nejmenoval, ale své vyjádření jasně k Drahošovi směřoval.

"Myslím si, že jsme se nedávno stali svědky trestného činu šíření poplašné zprávy, když nejmenovaní politici nebo kandidáti na politika oznámili, že naši voliči v minulých parlamentních volbách byli ovlivněni zahraničními rozvědkami," řekl dnes Zeman na sjezdu hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)..

Takové postoje označil za "drzou urážku českých voličů". Dodal, že má pocit, že si tak "někteří politici" chystají alibi pro případ neúspěchu ve volbách.

Témata:  Miloš Zeman Jiří Drahoš prezident ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy