Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

SPD pochválilo Zemana jako prezidenta, přímou podporu pro volby ale nedostal

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) vyzdvihlo práci prezidenta Miloše Zemana. Prezidentem má být podle usnesení strany i po lednových volbách nadále člověk, který bude podporovat přímou demokracii, bude bojovat proti migraci, islamizaci a bude bojovat za národní zájmy.

Zeman dnes na konferenci SPD v Praze vystoupil. O přímou podporu nepožádal, zároveň ale stranu několikrát pochválil. Řekl, že by mohl vyjmenovat deset bodů, na kterých se s SPD shodne.

SPD prezident poděkoval za aktivní a prospěšnou práci při schvalování vedení Poslanecké sněmovny a poblahopřál Tomio Okamurovi, že byl zvolen jedním z místopředsedů. Podotkl, že on by počet pěti místopředsedů snížil o jednoho až dva, Okamuru by ale mezi nimi ponechal. Delegáti sjezdu často Zemanovo vystoupení přerušovali potleskem.

"Přestože máme v některých otázkách rozdílné názory, tak z celkového pohledu považujeme výsledky práce prezidenta Miloše Zemana za potvrzení správnosti principu přímé volby prezidenta České republiky," schválili pro závěry konference její delegáti.

V nadcházejících volbách je proto podle nich potřeba opět podpořit kandidáta, který podporuje principy přímé demokracie. "Prezidentem České republiky musí být vlastenec odmítající další demontáž suverenity země a důsledně odmítající nelegální imigraci a islamizaci společnosti," uvedl sjezd SPD.

Přímou podporu SPD ve svém usnesení Zemanovi nevyslovilo. "Jsme hnutí, které našim členům a sympatizantům nechce přikazovat, jak se mají chovat," zdůvodnil rozhodnutí místopředseda hnutí Radim Fiala. Dodal, že on sám bude Zemana volit.

Témata:  Svoboda a přímá demokracie Miloš Zeman Radim Fiala (SPD) Tomio Okamura

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy