Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záchranáři v Krkonoších hledali ztraceného muže. V noci volal tísňovou linku, pak hovor vypadl

Krkonoše - Špindlerův Mlýn
Krkonoše - Špindlerův Mlýn
Foto: CzechTourism.com

Trutnov - Muž se vydal v noci pěšky z Horního Maršova na Rýchorskou boudu, která leží ve výšce 1000 metrů nad mořem. Špatně odbočil z cesty a pak nemohl najít správný směr. Rozjela se záchranná akce.

Hasiči a policie v noci na dnešek přes dvě hodiny pátrali v Krkonoších po ztraceném mladíkovi. Zavolal na tísňovou linku asi hodinu po půlnoci.

"Říkal, že je v lese a neví, kam dál. Poté hovor vypadl," uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. V pátrání v mrazu kolem minus pěti stupňů Celsia pomohl hasičům a policistům čerstvý sníh, v němž byly po ztraceném vidět stopy. K nalezení muže v lese hasiči použili termokameru.

Nalezeného hasiči na pásové čtyřkolce odvezli na hasičskou zbrojnici do Horního Maršova, kde si ho převzali zdravotničtí záchranáři.

Témata:  Krkonoše život

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy