Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

GIBS provádí razie v kancelářích v Praze, jde o ovlivňování trestních řízení

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zasahuje v advokátních kancelářích na několika místech v Praze kvůli údajnému ovlivňování trestních řízení.

Mluvčí inspekce Radka Sandorová ČTK potvrdila, že prohlídky kanceláří jsou součástí úkonů trestního řízení, které detektivové provádějí. Mluvčí České advokátní komory (ČAK) Iva Chaloupková řekla, že domovní prohlídky se konají na několika místech v Praze.

"V rámci trestního řízení v současné době provádí Generální inspekce bezpečnostních sborů úkony trestního řízení. Součástí toho jsou i dotazované prohlídky advokátních kanceláří," sdělila Sandorová. Doplnila, že v této fázi případu nelze uvolnit více informací.

Podle Chaloupkové jsou při všech prohlídkách přítomni zástupci ČAK, jak to umožňuje zákon. Informace o advokátních kancelář, kde inspekce zasahuje, nemůže uvést.

Témata:  Praha Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Česká advokátní komora

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy