Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exministři Sobotkovy vlády už mají nové funkce, zamířili do sněmovních výborů a komisí

Milan Chovanec /ČSSD/
Milan Chovanec /ČSSD/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Bývalí ministři Sobotkovy vlády se neztratí, zasednou ve sněmovních výborech a komisích. Z nich naopak odešli noví členové kabinetu za hnutí ANO Klára Dostálová a Adam Vojtěch.

Ministryně pro místní rozvoj Dostálová rezignovala na členství v rozpočtovém výboru a ve výboru pro veřejnou správu. Ministr zdravotnictví Vojtěch už dál nebude ve zdravotnickém výboru, v ústavně-právním výboru a v mandátovém a imunitním výboru.

Expremiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zasedne v sociálním výboru a ve výboru pro životní prostředí. Bývalý vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) bude působit v kontrolním a v petičním výboru.

Bývalý ministr vnitra Milan Chovanec zamířil do bezpečnostního výboru a do komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů a exministr zahraničí Lubomír Zaorálek (oba ČSSD) do zahraničního výboru. Ještě dnes by se mohl stát jeho předsedou.

Jan Chvojka (ČSSD), který měl v kabinetu na starosti legislativu a lidská práva, se stal členem ústavně-právního výboru, výboru pro veřejnou správu a komise pro kontrolu poskytnutí údajů z centrální evidence účtů. Někdejší ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) bude zasedat v hospodářském a v zemědělském výboru.

Bělobrádek bude také v ústavní komisi a v komisi pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby. Sobotka se stal členem delegace do Středoevropské iniciativy.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Bohuslav Sobotka Milan Chovanec

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy