Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komisi pro BIS povede Bělobrádek, Sobotka stane v čele jedné z delegací

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Někdejšího premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) dnes Sněmovna zvolila do čela stálé parlamentní delegace do Středoevropské iniciativy. Bývalý vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) povede sněmovní komisi pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby.

Předsedou komise pro práci sněmovní kanceláře se stal Pavel Kováčik (KSČM), který porazil kandidáta Pirátů Ondřeje Profanta.

V čele komise pro rodinu bude stát Jana Pastuchová (ANO). Komisi pro kontrolu použití odposlechů povede Tomáš Vymazal (Piráti), komisi pro kontrolu poskytnutí údajů z centrální evidence účtů Karel Krejza (ODS), komisi pro kontrolu pro kontrolu činnosti Národního bezpečnostního úřadu Miloslav Rozner (SPD).

Jeho nominace vyvolala na plénu kritickou reakci. Ondřej Veselý (ČSSD) poukazoval na to, že je odborníkem na kulturu. "Pan Rozner je slušný člověk a nemá žádná negativa z minulosti," hájil ho předseda poslanců SPD Radim Fiala.

Předsedou komise pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství se stal Vít Rakušan (STAN), komise pro kontrolu činnosti Finančního analytického úřadu František Vácha (TOP 09) a komise pro kontrolu činnosti Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost Pavel Jelínek (SPD).

Delegaci do Parlamentního shromáždění NATO povede Josef Hájek (ANO), delegaci do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě Karla Maříková (SPD) a delegaci do Parlamentního shromáždění Rady Evropy Miroslava Němcová (ODS).

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Bohuslav Sobotka Pavel Bělobrádek

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:49

Izraelci zvažují odvetu již dnes. Rozhodne válečný kabinet

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.