Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman opovrhuje pravidly přímé volby prezidenta? Fischer poslal na Hrad dopis

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman sice podle svých slov kampaň před volbami nevede, jenže po celé zemi jsou vidět billboardy s jeho tváří, říká prezidentský kandidát Pavel Fischer. Podle něj by měl Zeman alespoň nějakým způsobem diskutovat se svými soupeři. Poslal proto na Hrad jasnou výzvu.

„Probíhá kampaň a považuji za nedobré, že jste zatím přímo nevstoupil do kampaně pro volbu hlavy státu. Na startovní čáru se dostavilo celkem devět kandidátů, avšak v exponovaných prezidentských debatách vystupujeme pouze v osmi,“ píše Zemanovi v dopise Fischer.

Fischer uvádí, že si je sice vědom, že je Zeman jako prezident pracovně vytížený, přesto to prý považuje za nešťastné. „Jako byste tím dával najevo určité opovržení pravidly přímé volby,“ píše v listu kandidát.

Pojďme spolu změřit síly. Do kanceláře prezidenta Zemana jsem dnes doručil otevřený dopis, ve kterém ho vyzývám k setkání a debatě před volbami.#PF2018 pic.twitter.com/XTQ5xVQ5ct

— Pavel Fischer (@PavelFischer) 14. prosince 2017

„Jsem si plně vědom Vašich povinností. Znám Vaše výroky o tom, že nevedete kampaň. Rozpaky však ve mně vzbuzuje, že jsem na svých cestách po republice mnohokrát spatřil vaše billboardy, doplněné o vystoupení mluvčího prezidenta v jedné ze soukromých televizí. Takový styl považuji za hybridní kampaň, jejímž cílem je dezorientovat voliče,“ upozorňuje Fischer.

Zeman se prý nemusí přímo zúčastnit žádné z debat. „Jsem připraven přijít za Vámi přímo na Pražský hrad. Rád bych se s Vámi setkal,“ dodal bývalý diplomat v dopise, který poslal na Hrad a který zároveň zveřejnil na sociálních sítích.

Podobně se už Fischer vyjádřil už ve středu na debatě v Brně„Já bych chtěl vyzvat Miloše Zemana, aby se začal zúčastňovat nějaké formy veřejných debat. Je na čase, aby skládal účty z toho, co vykonal ve své funkci prezidenta i v těch předchozích funkcích,“ uvedl v debatě na brněnské právnické fakultě Fischer. „Já jsem na Pražském hradě pracoval dlouho a znám i některé tajné vchody,“ dodal Fischer.

Témata:  Miloš Zeman Pavel Fischer

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy