Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprava za bílého dne: Střelec v Jihlavě z jedoucího auta zastřelil starší řidičku

krimi
krimi
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jihlava - V pátek došlo v Jihlavě k jen velmi těžko uvěřitelnému útoku. Za bílého dne na starší řidičku někdo dvakrát vystřelil z projíždějícího terénního auta. Ženu se pokoušeli oživit očití svědci a pak i záchranáři, i přes jejich snahu ale postřelená zraněním podlehla.

Žena projížděla stříbrným Nissanem kolem půl druhé odpoledne ulicí Slavíčkova v jihlavské části Bedřichov. Předjel ji červený terénní vůz a prozatím neznámý útočník z okénka na její auto několikrát vystřelil.  Podle serveru TN.cz bylo oběti 65 let.

Tato verze událostí vychází od očitých svědků, policie ji zatím oficiálně nepotvrdila. „Na křižovatce ulic Sokolovská a Slavíčková momentálně probíhá policejní zásah. Došlo zde k závažnému násilnému trestnému činu. Zatím nemůžeme podat žádné bližší informace,“ cituje server iDnes.cz policejní mluvčí Danu Čírtkovou.

Kdo střílel, zatím není jasné, po pachateli pátrají policisté. Auto s pachatelem totiž z místa neštěstí ujelo. Nad místem střelby létá vrtulník. Motiv činu zatím také není znám.

Místo střelby policisté uzavřeli, okolí je obehnáno policejní páskou. Na některých výjezdech Jihlavy jsou policejní uzávěry a policisté tam kontrolují auta jedoucí z města.

Témata:  krimi vražda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy