Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž v Ostravě napadl cestující, zastavila ho žena s pistolí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Sedmadvacetiletý muž podle policie ve čtvrtek v ostravské tramvaji brutálně napadl dva cestující. Jednomu o hlavu rozbil skleněnou láhev.

Útočníka zastavila až žena, která vytáhla legálně drženou pistoli a namířila ji na agresora. Útočník pak z tramvaje vystoupil. V těchto dnech jej policisté vypátrali a obvinili. ČTK o incidentu informovala mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Muž se policii sám přihlásil. Přiznal se a tvrdil, že činu lituje. Před činem posilněný alkoholem mířil za zábavou do Stodolní ulice v centru města. V tramvaji se dostal do sporu s pětadvacetiletou ženu a o devět let starším mužem.

"Poškozeného útočník nejprve udeřil hlavou, násilí eskalovalo úderem pěstí do obličeje. Po této ráně oběť upadla na zem. Muž zaútočil i na ženu, kterou udeřil rukou. Agrese pak pokračovala i proti ležícímu muži. Poškozeného udeřil lahví do hlavy takovou razancí, že se lahev rozbila a navíc jej kopl do hlavy," popsala útok mluvčí.

Dalšímu útoku zamezila sedmadvacetiletá žena, která se násilníkovi postavila s pistolí v ruce. Muže vyzvala, aby se uklidnil. Agresor podle policie uposlechl, sedl si zpět na místo a na nejbližší zastávce vystoupil. Napadení lidé museli vyhledat lékařské ošetření. Utrpěli zranění, jejichž léčení bude trvat pravděpodobně několik týdnů.

Témata:  napadení útok Ostrava Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy