Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněmovna rozdělila statisícové odměny mezi kontrolory grantů

Nově zvolení poslanci poprvé usedli do lavic
Nově zvolení poslanci poprvé usedli do lavic
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Více než půl milionu korun rozdělila na ročních odměnách Poslanecká sněmovna mezi členy kontrolní rady Grantové agentury.

Musela pamatovat i na jednoho z bývalých členů rady. Jedno místo v desetičlenné radě agentury, která rozděluje několik miliard korun na projekty základního vědeckého výzkumu, zůstává neobsazené.

Nejvyšší sumu dostala tentokrát nynější místopředsedsedkyně rady Mária Režňáková, a to 125.000 korun. Její předchůdkyně a současná předsedkyně rady Jana Geršlová má schváleno 75.000 korun. Do rady byla letos poslanci znovu zvolena až po zhruba čtyřměsíční přestávce.

Z dalších členů rady obdrželi Rostislav Drochytka a Petr Konvalinka 60.000 korun, Jan Roda a Mirka Wildmannová 56.000 korun, Věra Kalvodová a Libor Jan 32.000 korun, bývalý člen rady Ladislav Jakl 26.000 korun a Omar Šerý 18.000 korun.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky odměna

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy